Skap mer sang- og musikkaktivitet!

Til syngsammen.no

Bli en Syngende eldreinstitusjon!


Skap musikalsk aktivitet og trivsel i hverdagen - uansett funksjonsnivå

I eldreomsorgen kan sang, musikk og bevegelsesaktivitet skape engasjerende og nære øyeblikk i hverdagen. Muskulatur og balanse styrkes, og produksjonen av lykkehormoner i kroppen stiger. For mennesker med demens kan kjente sanger gi trøst og trygghet, dempe angst, uro og aggresjon. Musikk kan også skape aktivitet og engasjement hos dem som blir sittende for mye i ro. For noen kan favorittsangen være en vei tilbake til språket som mangler, eller være en meningsfull kommunikasjonsform med pårørende og ansatte.

Sang i eldreomsorgen tilbyr kurs og veiledning i hvordan man kan bruke sang og musikk helsefremmende i eldreomsorgen.Vi skreddersyr kurstilbud for eldreinstitusjoner, pårørende, hjemmetjeneste og organisasjoner .

 

Alle syngende eldreinstitusjoner

Vi har syngende eldreinstitusjoner over hele Norge. Under kan du se en oversikt over institusjonene.

Nyheter

Slik blir dere en Syngende eldreinstitusjon

Få tilgang til pedagogiske videoer og et vell av sanger som er skreddersydd for norsk eldreomsorg. Delta på inspirasjonskurs, og la sang og musikk bli en naturlig del av arbeidshverdagen!

Sie_syngsammen-2.jpg
 

Sanger, videoer og foredrag på egen nettside!

Syngsammen.no
- vår digitale ressursportal

Ressursportalen er verktøyet som gjør det enkelt å fylle hverdagen med sang og musikk!

Bestill enkeltkurs!

Lære å spille ukulele? Bruke omsorgssang? Kurs for pårørende?

Vi tilbyr en rekke enkeltkurs om ulike tema. En av våre kursholdere kommer til institusjonen for å sikre at så mange som mulig kan delta!

_MG_5810.jpg

Historier fra Syngende eldreinstitusjoner:

Omsorggsang: De ansatte på avdelingen der “Gerd” bor bruker sang og musikk for å skape ro og gjenkjennelse hos beboere som opplever angst og uro. Videoen har nådd ut til over 1,2 millioner på facebook!

Musikkmøte: studenten Mario får høre at “Anna” elsker Billie Holliday, og skreddersyr en spilleliste til henne. Plutselig er musikken en sentral del av hverdagen til “Anna” igjen!

Allsangstund: “Beata” har lenge vært ugjenkjennelig mutt og trist, og ansatte og pårørende er bekymret for hvordan hun har det. Men når to av hjelpepleierne setter i gang allsangstund på avdelingen, lyser hun opp ved lyden av en kjær sang fra barndommen.

Video: Re helsehus satser på sang og musikk, og mener de har funnet et verktøy som gjør arbeidshverdagen enklere. I tillegg har både ansatte og beboere stor glede av satsingen!

 

“Sang og musikk har gitt meg en ny hverdag på jobb - et verktøy for å skape kontakt, roe og skape fokus.

- Ansatt ved Syngende eldreinstitusjon

Sang i eldreomsorgen er en del av Krafttak for sang.