Helsedirektoratet støtter sangstunder på 18 eldreinstitusjoner!

Krafttak for sang sin satsing på sang for eldre i samarbeid med Sang i eldreomsorgen og Folkeakademiet styrker seg ytterligere gjennom nytt prosjekt. 

På 18 eldreinstitusjoner i Tromsø, Levanger, Vaksdal, Bjerkreim, Bærum og Kongsberg, som er med i Krafttak for sang sin Syngende kommune - satsing, vil det arrangeres i alt 54 sangstunder fra høsten 2021 med støtte fra Helsedirektoratet. Sangstundene vil ledes av en sanger og akkompagnatør, og har som mål å skape felles meningsfull aktivitet for mennesker med demens, både beboere på eldreinstitusjonene og brukere av dagsenterne, og deres pårørende.

Forskning viser at musikk kan aktivere minner, gi mestringsfølelse og mening for de med demens. Målrettede sang - og musikktiltak kan skape en verdig hverdag gjennom økt livskvalitet og reduksjon av symptomer på angst og depresjon. Sangstundene er et samarbeid mellom Krafttak for sang sine programmer Syngende kommune og Sang i eldreomsorgen der Folkeakademiet er programansvarlig. Eldreinstitusjonene får også tilgang til den digitale ressursportalen “Syng Sammen” og blir syngende eldreinstitusjoner i regi av Sang i eldreomsorgen. 

Styrket sangtilbud til eldre

Vi gleder oss over at vårt sangtilbud til eldre styrker seg ytterligere gjennom sangstundene. Tidligere i år fikk prosjektet Generasjonssang, som er et samarbeid mellom Krafttak for Sang, Sang i eldreomsorgen (Folkeakademiet) og Syngende barnehage (der Musikk fra livets begynnelse er programansvarlig), 1,8 millioner fra Sparebankstiftelsen. I det treårige prosjektet skal barnehagebarn over hele landet besøke eldreinstitusjoner for å synge sammen med de eldre. Gjennom åtte årlige sangmøter skal det bygges musikalske og sosiale bånd i lokalsamfunnet. I tillegg er rundt 100 eldreinstitusjoner nå Syngende eldreinstitusjoner, og får et styrket sangtilbud gjennom blant annet gjennom den digitale ressursportalen “Syng sammen”. I de syngende kommunene er det også også en rekke sangaktiviteter som er rettet mot våre eldste.

BT2B9938.jpg
Forrige
Forrige

Prosjektet Sangkollektivet er i gang!

Neste
Neste

Generasjonssang